Välkommen till Däckteam i Arlandastad

Hos Arlandastad däck hjälper vi till med allt som har med däck att göra.
Stort sortiment av däck till personbil, husbil, lastbil, grävmaskiner, dumper och mycket mer.

Vi utför reparationer och service på personbil, husbil, lätta lastbilar och MC.

Vi har finansiering via:

Välkommen med ditt fordon till Däckteam i Arlandastad.

Ring nu Tidsbokning online Webshop

Däckhotell

Hur byter man enklast själv till sommardäck?

Att byta till sommardäck kan vara enkelt om du följer några steg:

  1. Se till att du har rätt utrustning: Du behöver en domkraft, en skiftnyckel eller en hjulmuttersnyckel och en momentnyckel för att dra åt hjulbultarna med rätt moment.
  2. Rengör hjulbultarna och navet: Använd en trasa eller en borste för att ta bort smuts och rost från hjulbultarna och navet där hjulet fästs.
  3. Lyft upp bilen: Använd domkraften för att lyfta upp bilen och placera sedan domkraften på rätt plats enligt instruktionerna i bilens bruksanvisning.
  4. Ta av vinterdäcken: Använd skiftnyckeln eller hjulmuttersnyckeln för att lossa hjulbultarna. Ta sedan av vinterdäcken.
  5. Montera sommardäcken: Placera sommardäcken på navet och dra åt hjulbultarna med en momentnyckel enligt bilens specifikationer. Var noga med att dra åt bultarna i en diagonal riktning för att undvika ojämn belastning på hjulet.
  6. Sänk ner bilen: Sänk ner bilen med hjälp av domkraften och ta sedan bort domkraften.
  7. Kontrollera lufttrycket: Kontrollera lufttrycket i sommardäcken och se till att de är fyllda till rätt tryck enligt tillverkarens rekommendationer.

När sommardäcken har monterats och lufttrycket har kontrollerats, är det viktigt att testa dem på en säker plats för att se till att de är ordentligt monterade och balanserade.