Välkommen till Däckteam i Arlandastad

Hos Arlandastad däck hjälper vi till med allt som har med däck att göra.
Stort sortiment av däck till personbil, husbil, lastbil, grävmaskiner, dumper och mycket mer.

Vi utför reparationer och service på personbil, husbil, lätta lastbilar och MC.

Vi har finansiering via:

Välkommen med ditt fordon till Däckteam i Arlandastad.

Ring nu Tidsbokning online Webshop

Däckhotell

Hur du tar hand om och förvarar dina vinterdäck på bästa sätt

Vinterdäck spelar en avgörande roll för säkerheten under vintermånaderna, nu när våren och byte till sommardäck närmar sig är det dags att ge dem lite extra omsorg. Boka däckhotell hos oss på Däckteam Arlandastad för att optimera livslängden och prestandan hos dina vinterdäck. Vi säkerställer en säker lagerplats i en sval och torr miljö, inklusive tvätt, däckdjupsmätning och en noggrann analys av däckens skick. Förvaringspriset inkluderar även hjulskifte, försäkring och en omsorgsfull hantering för att maximera däckens livslängd. Boka redan nu för att vara redo inför nästa däcksäsong!

För dig som hellre tar hand om och förvarar din däck själv kommer här är en steg för steg guide om hur du tar hand om dina vinterdäck på bästa sätt och hur du ska förvara dem för att förlänga livslängden och prestandan.

Steg 1
Grundlig rengöring
Innan du förvarar dina vinterdäck är det viktigt att avlägsna salt, smuts och andra föroreningar som de kan ha samlat på sig under vintern. Använd en borste och mild tvållösning för att rengöra däckens yta. Kom åt mellan däckribborna för att avlägsna eventuell vägsmuts. Glöm inte att kontrollera fälgarna och använda fälgrengöring för att återställa deras glans.

Steg 2
Inspektera för skador

Innan förvaring, inspektera däcken noggrant för skador eller slitage. Kontrollera slitbanan och mönsterdjupet, om det är mindre än rekommenderade nivåer kan det vara dags att byta ut däcken. Inspektera även för skador som snitt, sprickor eller bulor, om du hittar något av dessa, konsultera en professionell däckmontör för bedömning.

Steg 3
Förvara däcken korrekt
Förvara däcken på en sval, torr plats borta från direkt solljus för att undvika överdriven värme och UV-exponering. Använd däckpåsar för att skydda dem mot damm och skräp under sommaren. Placera däcken upprätt, stående eller hängande om möjligt, för att undvika deformation av däckväggarna. Undvik även att placera dem nära värmekällor för att undvika negativ påverkan av värme på gummit.

Genom att följa dessa steg håller du dina vinterdäck i topp skick och ser till att de är redo att återvända till vägarna när vintern närmar sig igen. Att ta hand om dina däck på rätt sätt kommer inte bara att förbättra deras livslängd utan också säkerställa optimal prestanda och säkerhet på vägarna.