Välkommen till Däckteam i Arlandastad

Hos Arlandastad däck hjälper vi till med allt som har med däck att göra.
Stort sortiment av däck till personbil, husbil, lastbil, grävmaskiner, dumper och mycket mer.

Vi utför reparationer och service på personbil, husbil, lätta lastbilar och MC.

Vi har finansiering via:

Välkommen med ditt fordon till Däckteam i Arlandastad.

Ring nu Tidsbokning online Webshop

Däckhotell

Vad är det för skillnad på sommar och vinterdäck?

Skillnaden mellan sommar- och vinterdäck är att de är utformade för att prestera optimalt under olika väderförhållanden.

Sommardäck är konstruerade för att ge bästa prestanda på torra och varma vägar. De är vanligtvis gjorda av en mjukare gummiblandning som ger bättre grepp på torra och varma vägbanor. Mönstret på sommardäck är utformat för att ge bra grepp på torra vägar och snabb vattenavledning vid regniga förhållanden. De är lämpliga att använda när temperaturen är över 7 grader Celsius.

Vinterdäck, å andra sidan, är utformade för att prestera bäst under kalla och blöta eller snöiga förhållanden. De är gjorda av en speciell gummiblandning som förblir mjuk även vid mycket låga temperaturer, vilket ger bättre grepp på is och snö. Mönstret på vinterdäck har djupa mönster och lameller som ger ökat grepp på snöiga och blöta vägar. Vinterdäck kan också ha piggar för att ge ännu bättre grepp på isiga vägar.

Det är viktigt att använda rätt typ av däck för att säkerställa optimal prestanda och säkerhet på vägen. Att använda sommardäck under vinterförhållanden kan leda till dåligt grepp på snö och is, medan att använda vinterdäck under sommarförhållanden kan resultera i ökat rullmotstånd, högre bränsleförbrukning och sämre prestanda.